Kjersem/Eberson/Hole TRIO

I 2002 startet det første samarbeidet mellom Hilde Marie Kjersem og Jon Eberson. Sammen skrev de bestillingsverk i regi av Oslo Jazzfestival for et 17-manns orkester.
Senere startet de en duo forankret i den amerikanske jazztradisjonen og i 2005 slapp de albumet "Twelve o'clock tales". Albumet ble skamrost i norske medier og det påfølgende år var de å oppleve på klubber og landets festivaler som Moldeazz, Maijazz Stavanger, Ungjazz Ålesund og Dølajazz Lillehammer.

I 2006 ble to til tre med en duggfrisk skogsgutt fra Rendalen i Hedmark, Sigurd Hole, på kontrabass. Sigurd er kjent fra jazzmiljøet i Oslo, og jobber for tiden med bl.a. Eple Trio, Riisnæs/Antonsen kvartett og har ellers jobbet med musikere som Arve Henriksen, Mathias Eick, Vertavo Kvartetten, Maria Mena, Morten Gunnar Larsen, Hot Club de Norvége, David Friedman og Espen Rud.

PRESSEKLIPP

"Førsteamanuensis ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, Jon Arild Eberson, skjønte umiddelbart at han hadde med et sjeldent talent å gjøre da han fikk den da rundt 20 år gamle vokalisten Hilde Marie Kjersem som elev for noen år siden. Nå er det slutt på lærer/elev-forholdet - det er to likeverdige musikanter vi treffer på "Twelve O'Clock Tales" - og mer inderlig duosamarbeid skal vi helt tilbake til Radka Toneff og Steve Dobrogosz for å finne."
Tor Hammerø, Puls.no

- - -

"I det eg lurte på kva det nye året hadde å by, datt denne perla av ei plate ned frå himmelen."
Roald Helgheim, Dagsavisen 16.01.05

- - -

”Det eneste negative med denne cd'en er at den varer for kort. ... For Kjersem makter å gi samtlige temaer en helt personlig vri, til tider lyder stemmen så innsmigrende sensuelt at man nærmer seg krav om 18-årsgrense!”
Stein Kagge, Aftenposten Aftenutgaven, 24.01.05

* * *