Sarpsborg Jazzklubb konserter 2009

SØNDAG 27. DESEMBER 2009 kl 20:00 GLENGHUSET
Romjulsdans med
"Pippo the Crooner"

Per Olaf Toftner vokal - Per Mathisen el-piano - Terje Dyrud gitar
Yngvar Ravneng kontrabass - Rolf Werner trommer


LØRDAG 12. DESEMBER 2009 kl 20:00
Wegenerbrakka Borgarsyssel Museum
Juleavsluttning
Johnny Lauritzens "Swing and Sweet"
Johnny Lauritzen, flygelhorn, trompet & vokal
Terje Dyrud gitar & vokal
Dagfinn Kristiansen, piano
Rolf Werner, trommer
Yngvar Ravneng, kontrabass

Gjesteartist: "Pippo The Crooner"

FREDAG 4. DESEMBER 2009 kl 21:00 - ROCK 51
(Kirkegt. 51 - tvers over for Sarpsborg Kino)
UngJazz-Sarpsborg
BOLT
Skriver all musikken sin selv. Selv om de har sin hovedtyngde i jazzmusikken, bruker de musikalske elementer fra andre typer musikk, som blant annet country, bluegrass og deltablues. Bolt henter mye av inspirasjonen sin fra artister som Bill Frisell, Ry Cooder og Edgar Meyer. Deres noe utradisjonelle besetning i jazzsammenheng har sammen med sjangerblandingen gjort at de har klart å skape et spennende og særegent uttrykk.

Bjørn Tarberg - gitar, Thomas Szabo - gitar/steelgitar/dobro
Kjetil Lundø - kontrabass, Thomas Dulsrud - trommer

LINK TIL ROCK 51

Ytre Suløens Jass-ensemble og
Tricia Boutté
TORSDAG 3. DESEMBER 2009 kl 20:00
SARPSBORG KIRKE

Julekonsert i Sarpsborg Kirke
Ytre Suløens Jass-ensemble
& Tricia Boutté
Fra Sarpsborg kirke til Nobelmiddag!
Tricia Bouttè fra Langevåg skal synge for president Barack Obama
og 400 gjester under Nobelmiddagen. Les mer i Sunnmørsposten.

I 1973 oppstod Ytre Suløens Jass-ensemble i den lille bygda Langevåg ved Ålesund. Det som i utgangspunktet skulle være et hyggeorkester for flere generasjoner sulamitter – de kalles det de som kommer fra øya Sula som Langevåg ligger på – har blitt intet mindre enn en institusjon i norsk musikkliv og med ”Oh Mahalia” i spilleren er det lett å slå fast at YSJE aldri har vært mer livsfriskt enn bandet er nå.

YSJE skulle drive med musikk som hadde sitt utgangspunkt i New Orleans. Det har de forsåvidt gjort hele tida, men de har aldri lagt bånd på seg sjøl. De har sprengt grenser og spilt musikk skrevet av blant andre Carla Bley og Thelonious Monk – ikke akkurat komponister man forbinder med tradjazz.

Nå har de vært på besøk i sin andre hjemby igjen og sammen med sin ”faste” vokalist Tricia Boutté – fra New Orleans, hvor ellers? – men med leilighet i Langevåg også, må vite, har de valgt å hylle den aller største gospelsangeren gjennom alle tider, Mahalia Jackson.

Jens Arne Molvær – klarinett
Kåre Nymark – trompet
Jan Inge Melsæter – trombone
Morten Gunnar Larsen – piano
Einar Aarø – banjo
David Gald – tuba
Ottar Anderson – trommer

Tricia Boutté
Foto: Dagfinn Kristiansen

Scott Hamilton


Ulf Wakenius

EKSTRAKONSERT MED
VERDENS LEDENDE JAZZMUSIKERE
I SARPSBORG!
SCOTT HAMILTON &
ULF WAKENIUS

LØRDAG 28. NOVEMBER 2009 KL 21:00
Glenghuset
Se DVD-trailer her

Scott Hamilton
Scandinavian Five
Scott Hamilton tenorsaks. (USA)
Ulf Wakenius gitar (Sverige)
Jan Lundgren piano (Sverige)
Jesper Bodilsen bass (Danmark)
Kristian Leth trommer (Danmark)

Se bilder fra konserten HER.

Jan Lundgren piano Jesper Bodilsen bass Kristian Leth trommer
Jan Lundgren, Jesper Bodilsen og Kristian Leth

Scott Hamilton har mann i mange år kunnet oppleve sammen med noen av jazzens absolutt beste musikere.

Her presenteres Scott Hamilton med en sterk skandinavisk kvintett, bestående av nøye utvalgte musikere fra Sverige og Danmark.

Ulf Wakenius (git.) har oppnådd stor berømmelse siden Oscar Petersson tok ham med i sin kvartett. Foruten var han et uundverlig medlem i N.H.Ø.P.s
trio gjennem flere år.

Jan Lundgren (piano) er en av Sveriges mest populære og bestselgende jazzmusikere. Hans egen trio har akkompagneret mange av jazzens stjerner og efterspørslen utenfor Sverige er konstant stigende.

Jesper Bodilsen (bass) er en av
de unge bassister i Danmark, som har oppnådd størst anerkennelse i både inn- og utland. Han har turnert overalt i verden og senest hans trio, med den italienske pianist Stefano Bolani og trommeslageren Morten Lund, blitt rost til skyene.

Kristian Leth (trommer) er blandt den unge generasjon av musikere på vei mot en internasjonal karriere. Han har medvirket i prosjekter med bl.a. Tim Hagans (US), Tim Ries (US), Eric Alexander (US) Dave O’Higgins (UK) samt islandske Eythor Gunnarsson og Sigurdur Flosason.


LARS FRANK (NO), klarinett og saksofon
BENT PERSSON (SE) trompet - KRISTOFFER KOMPEN (NO), trombone
Foto: Christer Bell


LARS FRANK (NO), klarinett og saksofon
BENT PERSSON (SE) trompet - KRISTOFFER KOMPEN (NO), trombone
Foto: Christer Bell

FREDAG 6. NOVEMBER 2009 kl 21:00 GLENGHUSET
Union Rhythm Kings

BENT PERSSON (SE) trompet
KRISTOFFER KOMPEN (NO), trombone
LARS FRANK (NO), klarinett og saksofon
JACOB ULLBERGER (SE), banjo og gitar
MORTEN GUNNAR LARSEN (NO), piano
FRANS SJÖSTROM (SE), bass-saksofon

Se og hør bandet på deres myspace

“Union Rhythm Kings är det fyndiga namnet på en norsk-svensk ny sextett bildad av Kristoffer Kompen, den fantastiske unge trombonisten som vi kunde höra ofta i Stockholm under hans studieår på Musikhögskolan. Övriga i bandet var hans kollega från Jazzin' Babies, klarinettisten och saxofonisten Lars Frank, hela svenska “Hot Jazz Trio”- Bent Persson trumpet, Jacob Ullberger banjo, Frans Sjöström bassax och som kronan på verket pianisten Morten Gunnar Larsen. (….) Allt föll på plats från den första tonen och kompabiliteten mellan musikerna var total. Repertoaren var till en del hämtad från Bix Beiderbeckes inspelningar, naturligt nog med en bassax i sättningen, men också från de svarta 20-talsbanden. Den här skandinaviska stargruppen är verkligen värd att introduceras för den svenska publiken. “
Bo Scherman. Tradjazzpulsen. November2008

FRANS SJÖSTROM (SE),
bass-saksofon
Foto: Christer Bell
LØRDAG 24. OKTOBER 2009 kl 21:00 GLENGHUSET
Christiandssand
String Swing Ensemble
Fyrverkeriet kommer tilbake etter en kjempekonsert under
Robert Normann-festivalen i august.

Christianssand String Swing Ensemble (CSSE) er nå inne i sitt tiende år. Etter oppstarten i Kristiansand i 1999 er bandet satt tydelig på kartet som en grensesprengende bidragsyter på den norske live scenen. Dette gjennom utstrakt turnevirksomhet over hele landet, samt turnering i Norden, Russland, Argentina & Frankrike.

Christianssand String Swing Ensemble har ry på seg for å være en hardtslående energibombe, med en intensitet og nerve som er svært smittsom. Det melankolske uttrykket er også en viktig del av den helhetlige konsertopplevelsen.
Med ingrediensene sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera, og en 1/4 kilo sirkusmusikk, blir møtet med bandet en uforutsigbar og spennende affære.
Ensemblets selvlærte skolekor blir prikken over i´en i et helstøpt og unikt musikalsk uttrykk.

Våren 2009 er CSSE igjen aktuelle med en rekke konserter på klubber/festivaler i Norge. Ensemblet takker sitt stadig voksende publikum for at de nok en gang krever sin dose med musikalsk fest og fyrverkeri til bygd og by.

Miguel Emilio D. Steinsland
vokal

Per Einar Watle
gitar

Jarle Storløkken
gitar

Brynjar Rasmussen
klarinett

Marius Tobias Hoven trombone

Eirik Are Oanæs
Andersen
kontrabass

FREDAG 16. OKTOBER 2009 kl 21:00 ROCK 51
(Kirkegt. 51 - tvers over for Sarpsborg Kino)
UngJazz-Sarpsborg
Define Quiet
Dan Peter Sundland - Bass
Espen Bjarnar - Gitar
Hanna Paulsberg - Sax
Se og hør gruppa på MySpace
Billettsalg ved døra kr. 50,- Studenter og personer under 22 år - gratis.
Alle kvelder begynner kl. 21.00
LINK TIL ROCK 51

Tor Inge Rishaug
Foto: Marie Strand Lien/SA
FREDAG 9. OKTOBER 2009 kl 21:00 GLENGHUSET
Tor Inge Rishaug m/venner
CD release
"The Low Key Family"
The Low Key Family er et resultat av at gitaristen Tor Inge Rishaug inviterte venner og musiker-kollegaer til en heidundrandes fering av sin 50 års dag. Festen gikk av stabelen i Silvertone studio i Gamle Fredrikstad og det avstedkom en to-dagers studio-session hvor bortimot et dusin musikanter gjestet gildet og bidro med sjelfulle ord og toner mens opptaksmaskinen surra og gikk. "Rishaug" er en samling frimodige og grenseløse tolkninger av noen klassiske rock-blues-jazz & countrylåter framført med respekt og en god dose personlighet, bygget rundt Tor Inges gitarspill. On The Record: Tor Inge Rishaug (gitar & vokal) , Jørun Bøgeberg (bass, vokal & mandolin), Rune Arnesen (trommer & perc). Carsten Loly (vokal), Terje Kinn (vokal, banjo & mandolin), Martin Caspersen (orgel), Arne Frang (sax), Erlend Gjerde (piano), Per Ljunggren (piano), Odd Renè Andersen (vokal), Ellen-Cathrine Rishaug (vokal) og Rune Jørgensen (innspillings-tekniker). I tillegg er det åpnet plass til special guest appearance fra amerikanske Cindy Cashdollar (dobro & lapsteel).*

The Low Key Family er et stort band brygget rundt Tor Inge Rishaugs gitarspill og et knippe klassiske coverlåter behandlet med musikalsk tyngde og en god dose personlig-het. Blues, rock, country & jazz. Låter fra Dylan, Cooder, Lennon, Guthrie, Knopfler, Connick jr. etc. tolkes med grenseløs respekt. Den opprinnelige sunnmøringen Rishaug, er en sessiongitarist med fire tiårs fartstid rundt i inn- og utland.

Han har spilt med artister som Jahn Teigen, Henning Kvitnes, Marianne Antonsen , Egil Eldøen, Alex Rosèn etc. The Low Key Family er en videreføring av en trio fra nittitallet med Rishaug (gitar), Jørun Bøgeberg (bass/vokal) og Rune Arnesen (perc). På denne kjappe oktober-turnèen - og på cd`en "Rishaug" - er banden utvidet til et
ca. ti-manns band og teller individualister som Terje Kinn (banjo/mandolin/vokal), Carsten Loly (vokal/perc), Martin Caspersen (orgel), Arne Frang (sax), Erlend Gjerde (piano/trompet), Per Ljunggren (piano) , Ellen-Cathrine Rishaug (vokal) og Trond Augland (trommer) siden ikke Rune kan.

www.basstardmusic.com

Link til video på You Tube

FREDAG 25. SEPTEMBER 2009 kl 21:00 GLENGHUSET

"Jam Session"

FREDAG 18. SEPTEMBER 2009 kl 21:00 - ROCK 51,
(Kirkegt. 51 - tvers over for Sarpsborg Kino)

UngJazz-Sarpsborg
Thomas Gjestad med venner
Thomas Gjestad - klarinett, altsaksofon, scatt song
Eivind Ystrøm, gitar
Daniel Christiansen, bass
Glenn Skoglund Ask, trommer.
LINK TIL ROCK 51

Foto: Gunnfrid Holan

FREDAG 11. SEPTEMBER 2009 kl 21:00 GLENGHUSET
Brazz Brothers

JARLE FØRDE, trompet/ flygelhorn.
JAN MAGNE FØRDE, trompet/flygelhorn.
RUNAR TAFJORD, horn.
HELGE FØRDE, trombone.
STEIN ERIK TAFJORD, tuba.
MARCUS LEWIN, trommer.

Musikkglede og improvisasjonskunst Tre ganger brødre Førde og to ganger brødre Tafjord. Alle fra Langevåg på den lille øya Sula utenfor Ålesund. I tillegg bak trommene: Marcus Lewin fra Eskilstuna i Sverige. Der har du fenomenet The Brazz Brothers.

I de senere år har The Brazz Brothers spilt sammen med alt fra afrikanske stamme-høvdinger til trompetlegenden Lester Bowie og danske Povl Dissing. Vellykket alt sammen, ja visst. I konsertsammenheng får du dem i ren og ublandet tapning der de garantert trykker ventilene til bunns og leverer en helstøpt improvisasjons-konsert med musikk som spenner fra New Orleans jazz via afrikanske rytmer til folkemusikk fra Vågå!


Foto: Gunnfrid Holan

LØRDAG 5. SEPTEMBER 2009 kl 16:00
SARPJAZZ.NO St. Mariegate 78

EKSTRAKONSERT
Intimkonsert med Ole Dørje i sarpjazz.no

lørdag 5. sept. kl. 16.00 i sarpjazz.no St. Mariegate 78, gågata.
kr. 100,- v./inngangen. Maks 25 billetter selges.


Robert Normann ved sitt hjem og stue i
Skjeberg 1988
Foto: Dagfinn Kristiansen

FREDAG 28. - LØRDAG 29. & SØNDAG 30. AUGUST 2009

Robert Normann-festival 2009
28. - 29. og 30. august
Glenghuset - Kulåsparken - Rica Saga Hotel
Borgarsyssel Museum - gågata

KONSERTER - FOREDRAG - UTSTILLINGFredag 28. august Kl. 21.00 Glenghuset Christiandssand String Swing Ensemble Kr. 200,-*/ 250,-

Lørdag 29. august Kl. 13.00 Restaurantgata Kjell Karlsen med orkester Gratis!
Åpning av festivalen ved
Kunnskapsminister
Bård Vegard Solhjell
Konferansier:
Knut Borge
Lørdag 29. august Kl. 19.00 Kulåsparken Ulf Wakenius Kr. 350,-*/ 450,-
(Innslipp fra kl. 18:00)
Lars Klevstrand & Carl Morten Iversen (Alle konserterne)
Lillebjørn Nilsen & Terje Venaas
Hot Club de Norvège

Lørdag 29. august Kl. 23.00 Rica Saga Hotel Jamsession Kr. 100,- / Gratis for de som var i Kulås


Innslipp fra kl. 13:00

Innslipp fra kl. 13:00
Søndag 30. august Kl. 14.00 Borgarsyssel Museum Bajazz Gratis!
Søndag 30. august Kl. 15.00 Borgarsyssel Museum Foredrag med musikk av Oddbjørn Brubakk/Rolf Werner/Roger Johansen.
Daniel Normann gitar
Gratis!
Søndag 30. august Kl. 16.30 Borgarsyssel Museum Hot Club de Norvége Gratis!
Søndag 30. august Kl. 17.30 Borgarsyssel Museum Jon Eberson/Rob Waring/Carl Morten Iversen Gratis!
Slutt kl. 19:00
Se bilder fra festivalen på: www.robertnormannfestival.no

Jan Inge Melsæter, trombone
Foto: Dagfinn Kristiansen

FREDAG 29. MAI 2009 kl 19:00
FRA BLOMSTERTORGET I FREDRIKSTAD

SKJÆRGARDSJAZZ MED GAMLE KRABBEN
(Nå M/S Skjærhalden)

JAN INGE MELSÆTER KVARTETT
Jan Inge Melsæter, trombone.
Fra Ytre Suløens Jass-ensemble
Peter Kjellin, trompet.
Veteran fra ælvejazzen med Krabben.
Ofte med i Ytre Suløens Jass-ensemble som vikar.
Ivar Andresen, piano.
En av veteranene innenfor norsk jazz,
også vikar i Suløens Jass-ensemble.
Terje Engen, trommer
spilt bl.a. med Jassin´ Babies


Charles Mingus
Photo by Hans Kumpf,
Copyright Jazz Workshop, Inc.
FREDAG 15. MAI 2009 kl 21:00
"Changes for Mingus"
Roy Nikolaisen, trompet - Nils Jansen, tenorsaksofon
Rune Klakegg, piano - Kåre Garnes, kontrabass
Tom Olstad, trommer
Dette er en konsert helt viet musikken til bassisten
og komponisten Charles Mingus. (1922 - 1979)

I 2007 gav Tom Olstad ut CD-en «Changes - for Mingus», en hyllest til en av de virkelig store personlighetene i jazzhistorien, Charles Mingus (1922-79), en komponist og orkesterleder som kunne smelte det uortodokse sammen med det tradisjonelle, det frie sammen med det bundne, ekspressiv avantgarde sammen med den rotekte bluesmettete jazzfee-lingen - alltid energisk og aldri forutsigbart. Tom Olstads håndplukkete musikere fra norsk jazzelite garanterer for en stor opplevelse når«Fables of Faubus» (reaksjon på rasestriden i Little Rock) eller «Goodbye pork pie hat».


Charles Mingus
Photo by Hans Kumpf,
Copyright Jazz Workshop, Inc.

Caledonia Jazzband
Foto: Olav Storm

FREDAG 1. MAI 2009 kl 21:00
Caledonia Jazzband
Carl Petter Opsahl, klarinett - Eystein C. Husebye, trombone/sang
Eyvind Ellingsen, gitar/banjo/sang - Håkon Gjesvik, piano/trekkspill
Christian Frank, bass - Bjørn Olufsen, trommer

Hør Caledonia på deres myspace

Caledonia Jazzband spiller rotekte New Orleansjazz i levende tradisjon,
en tradisjon som spenner fra jazzens tidligste røtter til rythm'n'blues-inspirert marchingbandmusikk slik den blir spilt i dag. Ved siden av å spille musikk som tradisjonelt hører hjemme i New Orleansrepertoaret, henter Caledonia Jazzband impulser fra calypso og creolsk musikk. Dessuten har bandets mange originalkomposisjoner blitt et varemerke.

Per Mathisen bass - Hallgeir Pedersen gitar
Ernst Wiggo Sandbakk trommerHallgeir Pedersen
Foto: Katrine With Eielsen

LØRDAG 18. APRIL 2009 kl 21:00
Hallgeir Pedersen "Knock Out"
Hallgeir Pedersen, gitar
Per Mathisen, bass
Ernst Wiggo Sandbakk, trommer
Gitarfantomet Hallgeir Pedersen, trommeslager Ernst Wiggo Sandbakk og bassist Per Mathisen har endelig funnet hverandre. Denne nystarta trioen oppstod under Beiarn Groove Valley 2008 da de ga en konsert som det lukta svidd av i flere dager etterpå. La det våre klinkende klart: - dette er ikke musikk for et fjordjazzelskende publikum! Her er det fryktinngytende tempo, sinnsykt halsbrekkende soloer, et herlig samspill og overlegen instrumentbeherskelse.

Gutta er ikke mindre enn noen av de aller flotteste instrumentalistene Norge noen gang har fostret, og at de endelig har funnet sammen, skal musikk-Norge v?re glad for. Landet har endelig fått en "hardcore up-tempo gitar-jazz trio" som treffer deg som publikummer rett i trynet, og gir deg en skikkelig blåveis om du ikke følger med. Denne trioen tar deg med på "a helluva ride" hvor lun humor og ekte spilleglede er del av ingrediensene.

Musikken er totalt blottet for jåleri, pompøse gags og åndssnobberi. Den kommer rett fra levra og forteller fra takt én "hvor skapet skal stå"! Gled deg til å høre noe som har v?rt frav?rende fra norsk jazz i altfor lang tid: nemlig et band det swinger noe helt infernalsk av.

Repertoaret er hovedsaklig originalmateriale skrevet av Pedersen med innslag av musikk
fra Sandbakk og Mathisen, men trioen er heller aldri redd for å maltraktere en standard
låt eller to. Må høres og oppleves!


Hallgeir Pedersen
Foto: Solveig Salamonsen

Miriam Segal
Foto: Thomas Xavier Floyd of Floyd
FREDAG 3. APRIL 2009 kl 21:00
Mirele
MIRELE - ET MUSIKALSK MØTE MELLOM DET JØDISKE OG DET ARABISKE
Samarbeid med vennskapsforeningen Sarpsborg - Bethlehem

Miriam Segal: vokal
Georg Reiss: klarinetter
Geko Fattal: oud, vokal
Safaa al-Saadi: ney-fløyte, perkusjon, vokal
Magne Vestrum: kontrabass
"Jødisk og arabisk?!?" får Mirele ofte høre når de forteller hva slags musikk ensemblet har brakt sammen. Eller rett og slett bare "Oj!" Men det er ikke unaturlig å forene musikken
fra to folkeslag som har så mye med hverandre å gjøre, hvis liv er så til de grader flettet
sammen, både på godt og vondt. Gjennom musikk opplever og sprer disse kulturene mye
glede og livslyst til tross for store, langvarige og vanskelige konflikter. Dette handler ikke
om tørre fakta eller fargerike nyhets-/avisinnslag som formidler bruddstykker av, eller vrir
og vrenger på, virkeligheten, men om vanlige mennesker og deres egen opplevelse av livet.
Georg Reiss klarinetter
Georg Reiss

The Sinatra Songbook
Fotos: Svein Hertel-Aas

FREDAG 20. MARS 2009 kl 21:00
The Sinatra Songbook
Vokaljazz med stil...

INGAR KRISTIANSEN, vokal - HÅVARD FOSSUM tenorsaksofon
ECKHARD BAUR, trompet - PER HUSBY, piano
STIG HVALRYG, kontrabass - TORSTEIN ELLINGSEN, trommer

The Sinatra Songbook, med vokalist Ingar Kristiansen i front, er et hardtsvingende jazzband
som går på scenen med grå dresser og originale arrangementer. Bandet tar utgangspunkt i repertoaret til Frank Sinatra og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens jazzuttrykk.Gruppen ble etablert høsten 1999 og har spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus og jazzfestivaler rundt i Norge. Sangeren, Ingar Kristiansen, omtales gjerne som en av Norges fremste og mest utadvendte croonere. Han og bandet fortolker den tradisjonsrike amerikanske vokaljazztradisjonen på en utadvendt måte, og evner å fornye de udødelige sangene til for eksempel Gershwin og Porter. I tillegg har de skrevet egne låter i den samme tradisjonen.
Bandet har gitt ut to kritikerroste cd-er: «The Sinatra Songbook (2001) og «Urban Breeze» (2003).

Det største evenementet så langt i bandets historie er en tv-overført konsert på NRK sammen med Kringkastingsorkesteret: «The Sinatra Songbook i symfoni».

Ingar Kristiansen

Majken Christiansen
FREDAG 6. MARS 2009 kl 21:00
Majken Swing Society
Majken Christiansen, vokal - Frode Kjekstad, gitar
Ove Billington, piano - Stig Hvalryg, kontrabass,
Torstein Ellingsen, trommer

Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald
alltid vil være én av inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, anno 2007, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

De siste 15 årene har Majken vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Danmark, har spilt inn flere plater og har fått egen dansk fankkubb! Siden 2001 har hun bodd i Oslo, gift med trommeslager og produsent Torstein Ellingsen. I Norge har hun bl.a. turnert mye for Rikskonsertene, og for øvrig vært solist med med bl.a. disse artistene/bandene: Morten Gunnar Larsen, Georg Reiss, Kåre Conradi, Bodil Niska, Christiania 12, Magnolia jazzband, Undecided jazzband, Det norske blåseensemble, The Sinatra Songbook, Ett Fett storband, Ski storband og Sandvika storband.


Majken Christiansen


Stokstad Jensen Trad. Band


Tore Jensen

FREDAG 20. FEBRUAR 2009 kl 21:00
Stokstad / Jensen Trad.Band
New Orleans/Dixieland/Hot/Swing/Gla'jazz.
Børre Frydenlund, banjo/vokal - Kjetil L. Jensen, trommer,
Svein Gusrud, kontrabass - Tore Jensen, trompet,
Kjell Haugen, trombone - Bjørn Stokstad, klarinett


Bjørn Stokstad
Tricia Boutté
Tricia Boutté
Lydfiler, klikk på bildet

Ytre Suløen Jass-ensemble med Tricia Boutté
Ytre Suløen Jass-ensemble med
Tricia Boutté
Mer info. klikk på bildet

FREDAG 6. FEBRUAR 2009 kl 21:00
- FULLT HUS PÅ JAZZKLUBBEN! -

Ytre Suløens Jass-ensemble
med Tricia Boutté

I 1973 oppstod Ytre Suløens Jass-ensemble i den lille bygda Langevåg ved Ålesund. Det som i utgangspunktet skulle være et hyggeorkester for flere generasjoner sulamitter – de kalles det de som kommer fra øya Sula som Langevåg ligger på – har blitt intet mindre enn en institusjon i norsk musikkliv og med ”Oh Mahalia” i spilleren er det lett å slå fast at YSJE aldri har vært mer livsfriskt enn bandet er nå.

YSJE skulle drive med musikk som hadde sitt utgangspunkt i New Orleans. Det har de forsåvidt gjort hele tida, men de har aldri lagt bånd på seg sjøl. De har sprengt grenser og spilt musikk skrevet av blant andre Carla Bley og Thelonious Monk – ikke akkurat komponister man forbinder med tradjazz.

Nå har de vært på besøk i sin andre hjemby igjen og sammen med sin ”faste” vokalist Tricia Boutté – fra New Orleans, hvor ellers? – men med leilighet i Langevåg også, må vite, har de valgt å hylle den aller største gospelsangeren gjennom alle tider, Mahalia Jackson.

Denne konserten ble en publikumsuksess.
Alle billetter ble utsolgt!
Se bilder fra konserten her.

Vinterjazz 2009Tricia Boutté
Tricia Boutté
Bakgrunn, klikk på bildet
Dagfinn Kristiansen
Dagfinn Kristiansen
Foto: Per H. Forsberg
FREDAG 23. JANUAR 2009 kl 21:00

Dagfinn Kristiansen trio
Dagfinn Kristiansen, piano Info.
Terje Venaas, kontrabass Info.
Trond Gundersen, trommer
Info.

Dagfinn Kristiansen som er selvlært jazzpianist fra Fredrikstad, har i de siste ti årene skrevet en del jazzkomposisjoner og vil urfremføre noen av disse sammen med norges fremste bassist Terje Venaas og den eminente trommeslager Trond Gundersen. Komposisjonene er utrykk av følelser og intuisjon fra ulike oppleveser, steder, mennesker og ikke minst av livet selv. Det blir bebop, swing, ballade, jazzvals og barnevise. I tillegg blir det selvfølgelig standardmelodier etc., men på trioens egen måte.

Bassisten Terje Venaas som har spilt i Sarpsborg flere ganger, er nå bosatt i Säffle i Sverige. Venaas har spilt med de fleste jazzgiganter i verden. Han har i flere år vært bosatt i Bangkok, med spilleoppdrag i hele Asia med jazzmusikere i verdensformat. I de senere årene har han spilt bl.a. med den Tsjekkiske jazzpianisten Emil Viklicki
Ý i Tsjekkia og i Slovakia.

Trond Gundersen fra Dilling, jobber til daglig ved Kulturskolen i Moss, Rygge, Våler, som slagverklærer. I tillegg er han også dirigent for RyggeMusikken og Onsøy Musikkforening. Underviser også i slagverk ved diverse seminarer og kurs. Som utøvende jobber han frilans i div. teater, show, event`s, kor, pop og jazz-sammenhenger.

Filmsnutter fra konserten I My Own Steps I Your´s Is My Heart Alone I


Terje Venaas


Trond Gundersen
FREDAG 9. JANUAR 2009 kl 21:00

Jamsession
Kanskje den beste jamsession jazzklubben har arrangert hittil.
Mange glade jazzmusikere fra distriktet og fra USA!!!
spilte for ett lyttende jazzpublikum i tre og en halv time!